Мулти сплит

Мулти сплит – Hisense

Сплит климатизерите се моќни и исплатливи – познати по нивната тивка ефикасност во споредба со прозорските, ѕидните и преносните климатизери. Всушност, тие се најпопуларниот тип на климатизери во светот. Но, дали знаевте дека всушност постојат два типа на климатизери: единечни сплит климатизери и мулти сплит климатизери?
Ако не сте сигурни што е мулти-сплит клима или како се разликува од единечна сплит клима, опуштете се. Ќе ве запознаеме со сè што треба да знаете за негативностите на повеќекратниот поделен воздух.

Сите сплит системи се потивки, помоќни и енергетски ефикасни од прозорските/ѕидните и преносните климатизери. Многу климатизери со сплит систем доаѓаат и со практични вградени функции како што се сензори за движење, Wi-Fi и прочистувачи на воздух или јонизатори.

Значи, што друго го прави климатизерот со мулти сплит систем различен од останатите?

Можност за повеќе внатрешни единици, поврзани на една надворешна единица. Одличен избор и решение за ладење и греење во вашиот дом, канцеларија или каде и да е потребно. Систме кој овозможува економично функционирање, независно и неограничено користење на секоја внатрешна единица посебно.

Сплит систем или Мулти сплит?

Мулти сплит клима наспроти единечна сплит клима.
Што е мулти сплит клима уред? Мулти сплит-клима уред е тип на сплит клима уред.

Додека сплит клима уред лади или грее само една соба во исто време, мулти-сплит климата ви овозможува да ладите повеќе простории истовремено. Ова е резултат на самата конструкција: сплит климата е поврзана на еден компресор и еден излез за воздух, додека мулти-сплит климата има повеќе (до пет) излези за воздух, сите поврзани на еден компресор.

Внатрешните единици може да се монтираат на ѕид, на под или на таван, во зависност од моделот на климата, а имаат стандарден приклучок и инсталација, со цевководи за ладење / греење како и комуникациски кабел до надворешната единица.


Поврзување до 5 внатрешни единици

Овој систем овозможува да поврземе до 5 внатрешни единици, на една надворешна единица. Комбинациите можат да бидат во зависност од потребите како и моделот на внатрешните единици.

Одберете модел, купете веднаш!

Се што ви е потребно за климатизација и вентилација.